Over ons

Ons doel is om een paard mentaal en fysiek in balans te krijgen

Annelieke en Ralf

In de zomer van 2018 zijn wij verhuisd naar onze droomplek waarbij de paarden aan huis staan. Door de opleiding Performance Horsemanship zijn we anders naar de paarden gaan kijken. Nieuwe inzichten zijn nieuwe wegen om te bewandelen. De opleiding Performance Horsemanship heeft ons meer zelf inzichten gegeven en het is niet voor niks dat de quote op de website van de opleiding staat: 'Horsemanship is not about your horse, it is about you!'

We zijn aan de opleiding begonnen om de paarden beter mentaal in balans te krijgen. We kwamen tot inzicht dat de leefomgeving ook van grote invloed kan zijn op het stresslevel van het paard. De afgelopen jaren zijn we ons gaan verdiepen in de natuurlijke leefomgeving van een paard en hebben wij een paddock paradise gecreëerd. Gedurende de opleiding kwamen we erachter dat ze fysiek ook niet goed in balans waren, zelfs niet bij onze jonge paarden die nog niet zijn ingereden. Hierdoor werd de interesse bij Annelieke gewekt om ook te leren hoe we zelf de paarden fysiek in balans kunnen houden.

18-07-2019_Annelieke_Ralf_HR_475
Paroeska bruiloft
YsabelNK5
amaijzerlo8

Opleidingen

Annelieke heeft level 1: Equine Musculoskeletal Unwinding van Holistic Horseworks afgerond. Hierbij heeft ze geleerd om scheefheden in het lichaam te vinden en te releasen. Musculoskeletal unwinding zorgt ervoor dat strakke spieren en fascia worden losgemaakt om de skelet structuur te resetten door middel van zachte releases. Er wordt gekeken naar het gehele paard en het paard wordt fysiek, energetisch en emotioneel in balans gebracht.

Ook heeft zij een weekend course bij de Masterson Method gevolgd en in september 2021 gaat Annelieke starten met de cranio sacraal opleiding bij Praktijk Natuurlijk.

Ralf houdt zich bezig met het bekappen van onze paarden en wil zich hierin ook graag verdiepen. Hij start in september 2021 met de opleiding Barefoot Paardadviseur. Dit vult mooi aan op het fysiek en mentaal in balans krijgen van de paarden want als de hoeven niet in balans zijn, is het lastig om het paard fysiek in balans te houden.